Boekentips De beste boeken van Erik Scherder

De beste boeken van Erik Scherder

Erik Scherder is een Nederlandse hoogleraar neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 1995 promoveerde hij met een specialisatie in neuropsychologie aan diezelfde universiteit. Erik Scherder is te zien als expert bij De Wereld Draait Door te zien en zit drie afleveringen van de DWDD University. In 2014 verscheen zijn eerste boek genaamd “Laat je hersenen niet zitten” en daarna volgde nog diverse andere boeken. Dit artikel bespreken we kort alle boeken van Erik Scherder.

1) Laat je hersenen niet zitten

Laat je hersenen niet zitten

In het boek “Laat je hersenen niet zitten” benadrukt Eric Scherder het belang van beweging. Hij vertelt dat lichaamsbeweging niet alleen ons lijf in conditie houdt, maar ook ons brein. Uit steeds meer wetenschappelijk onderzoek blijkt dat beweging erg belangrijk is voor het brein. Als kinderen bewegen / sporten dan verkleinen ze de kans op het ontwikkelen van dementie en worden ze ook slimmer. De tendens is dat wij mensen steeds minder bewegen. Eric Scherder stelt dat lichamelijke inactiviteit evenveel dodelijke slachtoffers maakt als roken. “Laat je hersenen niet zitten”is een vlot leesbaar boek, met een heldere boodschap.

 

Meer informatie over het boek “Laat je hersenen niet zitten”

2) Professor S. en de verslaafde koning

Professor S. en de verslaafde koning

Erik Scherder maakt samen met Fred Diks en Mariëlla van de Beek (Illustraties) het kinderboek “Professor S. en de verslaafde koning”. Het boek is een leerzame reis door je brein verpakt in een boeiend en spannend verhaal over Brian en zijn vriendin Zhé die in de nacht op zoek gaan naar de opa van Zhé. De opa van Zhé is een professor die de werking van hersenen onderzoekt. Ze belanden via de tijdraket van professor S. in een vreemd land dat Breinstein heet. Naast een goed en leerzaam verhaal staan er veel grappige en mooie illustraties in het boek.

 

 

Meer informatie over het boek “Professor S. en de verslaafde koning”

3) Singing in the brain

Singing in the brain

 

In het boek “Singing in the brain” vertelt Eric Scherder over de unieke samenwerking tussen muziek en de hersenen. Ondanks de Engelse titel is het boek geschreven in het Nederlands. Muziek is voor heel veel mensen heel erg belangrijk, maar hoe werkt muziek in de hersenen? Waarom wordt een liedje een hit? Waarom houden we van droevige muziek? Dit boek gaat all-in en beantwoordt alle vragen over hersenen en muziek. Het boek bevat 432 pagina’s en een jaar later is daarom de light versie van het boek uitgebracht genaamd Singing in the brain light.

 

 

Meer informatie over het boek “Singing in the brain”

4) Singing in the brain light

Singing in the brain light

In het boek “Singing in the brain light” vertelt Eric Scherder ook over de unieke samenwerking tussen muziek en de hersenen, maar dan compacter. De uitgebreide variant van het boek bevat maar liefst 432 pagina’s, terwijl de light versie van het boek 212 pagina’s bevat. De ondertitel van het boek “Simpel maar niet versimpeld” geeft aan dat het boek simpeler en korter is opgeschreven, maar dat het onderwerp hetzelfde is. Nog steeds zullen vragen zoals: Waarom wordt een liedje een hit? Waarom houden we van droevige muziek? beantwoordt worden.

 

 

Meer informatie over het boek “Singing in the brain light”

Meer boeken over het brein?

Nog niet uitgelezen? Kijk dan nog even naar de top boeken over het brein.

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant