Het boek ‘Hallo, ik ben Gwen’ gaat over een meisje van 11 jaar, die vertelt hoe het is om als hooggevoelig en anders lerend kind in een wereld en omgeving te leven, die dit nog niet altijd even goed begrijpt. Daarbij draagt ze in het boek ook haar inzichten en handige hulpmiddelen aan, wat maakt dat zij haar hooggevoeligheid juist naar een talent kan omzetten, in plaats van dit als een last te ervaren.
In dit artikel vragen we aan auteur Barbara Veer en moeder van Gwen alles wat je moet weten over het boek “Hallo, ik ben Gwen”. Lees snel meer over dit overzichtelijke en praktische boek!
Inhoudsopgave
Waar gaat het boek “Hallo, ik ben Gwen” over?
De essentie van het boek is dat je, als je hooggevoelig bent, heel dicht bij jezelf moet blijven zowel in de keuzes die je maakt alsook in het daadwerkelijk aangeven wat je wilt en nodig hebt.
Als je hooggevoelig bent, is dit de sleutel van ‘last’ naar ‘gave’.
Barbara Veer
Hoe je dit kunt doen, dicht bij jezelf blijven, staat ook in het boek beschreven. Je wordt in het boek ook voorgesteld aan iemand die je zelf al heel goed kent en je hierbij kan gaan helpen. Het boek eindigt met een mooi bewaard geheim hetgeen gaat over de reden waarom je hooggevoelig geboren bent.
Het boek ‘Hallo, ik ben Gwen’ is in eerste instantie geschreven voor hooggevoelige en anders lerende jongeren en voor alle jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De praktijk leert, dat juist met name ouders en volwassen HSP’ers het boek ook lezen en (professionele) begeleiders van jongeren de inhoud en visie toepassen in hun praktijk.
Wat is de reden dat je dit boek bent gaan schrijven?
Ik ben ik dit boek gaan schrijven vanuit een burn-out. Dit was voor mij het moment om weer “back to basic” te gaan en dit heb ik gedaan door o.a. het volgen van een aanvullende post HBO Professional Coach opleiding, waarbij het uitgangspunt is, dat je eerst jezelf moet leren kennen, voordat je een ander kunt helpen.
Dat betekent ook, dat je alle lagen die je rondom jezelf hebt opgebouwd eerst moet afbouwen om enerzijds jezelf weer te ‘zien’ en anderzijds om een ander daardoor ook beter te kunnen gaan ‘zien’.
Bij het afpellen van al deze oude overtuigingen en aannames, die ik als hooggevoelige zelf had opgebouwd, bedacht ik mij ‘als ik dit allemaal in mijn jeugd had geweten, dan had ik deze lagen niet eens hoeven op te bouwen’.
Dit alles maakte, dat ik een boek wilde schrijven voor jongeren met coaching tools, levenswijsheden en inzichten gecombineerd met het onderwerp hooggevoeligheid en anders leren. Met daarbij de boodschap dat de sleutel om hooggevoeligheid ‘van last naar gave’ om te zetten is: dichtbij jezelf blijven.
Het boek is geschreven voor kinderen, maar is het ook geschikt voor ouders?
Het boek ‘Hallo, ik ben Gwen’ is in eerste instantie geschreven voor hooggevoelige en anders lerende jongeren en voor alle jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
De praktijk leert, dat juist met name ouders en volwassen HSP’ers het boek ook lezen en (professionele) begeleiders van jongeren de inhoud en visie toepassen in hun praktijk. De meest gehoorde opmerking is, “had ik dit boek maar in mijn jeugd”. En dat maakt dat mijn doel, voor jongeren, hiermee bevestigd wordt.
Daarnaast is het in mijn beleving belangrijk dat juist begeleiders van jongeren meer kennis en tools krijgen vwb hooggevoeligheid en anders leren. Want met name zij zijn de ‘toegangspoorten’ tot de jongeren en beslissen vaak welke ruimte deze jongeren krijgen alsook hun keuzevrijheid.
Wat maakt dit boek anders dan andere boeken over hooggevoeligheid?
De visie over hooggevoeligheid als ‘talent’ alsook als gegeven om veranderingen tot stand te brengen maakt dit boek anders dan andere boeken over hooggevoeligheid.
In mijn beleving wordt hiermee de diepere onderliggende laag aangeboord, over het waarom veel jongeren (en volwassenen) hooggevoelig en anders lerend zijn. De visie brengt het wetenschappelijke als het ware samen met een intuïtieve invalshoek.
Uitgangspunt in deze visie is, dat jongeren zelf al over een waardevolle innerlijke wijsheid beschikken, wat maakt dat zij zelf keuzes kunnen maken alsook betrokken kunnen worden bij het zoeken naar een oplossing om hen beter te kunnen laten functioneren (op school alsook binnen hun eigen omgeving).
En ook, dat jongeren de ruimte gegund mag worden om zelf te bepalen welke talenten en gaven zij willen ontwikkelen en inzetten op weg naar een wereld die zij zelf willen creëren. Dus minder ‘het nieuwe in het oude stoppen’, maar ruimte genereren waarbinnen zij dit tot stand kunnen brengen.
Deze onderliggende visie van het boek is inmiddels vertaald naar een academie, die op initiatief van verschillende (professionele) begeleiders van jongeren, die dit alles in de praktijk herkennen, is opgericht. Met als doel: meer bewustwording creëren t.b.v. van hooggevoelige en anders lerende jongeren in elke stad en dorp in Nederland.
Staan er nog andere boeken over hooggevoeligheid op de agenda om geschreven te worden?
Het boek ‘Hallo, ik ben Gwen’ is een toegankelijk boek, voor jong en oud en is de basis en eigenlijk ook het begin voor veel (hooggevoelige) mensen op weg naar de innerlijke kern.
Ik bemerkte de afgelopen tijd, ook als coach, een behoefte naar nog meer verdieping alsook een extra tool om deze (her)verbinding verder tot stand te brengen. Daarom heb ik afgelopen zomer een verdieping op het boek ‘Hallo, ik ben Gwen’ geschreven en deze heet ‘RE-CONNECT’.
Dit is een digitaal bestand met geluidsfragment en is bedoeld om weer dicht bij jezelf te komen en de (her)verbinding met je innerlijke kern te maken. Ook hierbij wil ik aangeven, dat dit echt dé sleutel is ‘van last naar gave’ voor hooggevoelige mensen. Dit lijkt heel moeilijk, maar is het zeker niet! Als je het eenmaal weet en toe gaat passen, komt de rest hieruit voort.
Je hebt een video podcast met Petrus over hooggevoeligheid opgenomen?
Het mooie van deze video podcast is, dat ik gesprek mocht gaan met een jonge (bekende) youtuber, producent en filmmaker die mijn missie deelt en bezig is met het creëren van meer bewustwording onder jongeren over diverse onderwerpen.
Peter de Harder (Petrus) is zelf ook hooggevoelig en vindt dit een superkracht. Ook hij heeft ontdekt, dat als je wetenschap combineert met de intuïtieve kant, je tot nog mooiere prestaties en ideeën kunt komen. Beide kanten zijn waardevol om te creëren en inspireren. De video podcast kan via youtube bekeken worden:
Het boek “Hallo, ik ben Gwen” kopen?
Ben jij geïnteresseerd in dit boek? Het boek is te koop via meerdere webwinkels bijvoorbeeld bij bol.com als hardcover of ebook. Het boek heeft gemiddeld 4.8 sterren gekregen en wordt omschreven als een overzichtelijk en praktisch toepasbaar boek met een duidelijke boodschap. Nog niet overtuigd van dit boek? Lees dan hier wat andere mensen van dit boek vinden.
Op zoek naar meer informatie over het boek en de verdieping RE-CONNECT? Bekijk de website voor meer informatie.
Geïnteresseerd in andere boeken over hooggevoeligheid? Bekijk dan in onze top 10 boeken over hooggevoeligheid. Heb jij dit boek gelezen? Laat dan zeker een reactie / review achter in de reacties.