Overig Wat is een serotonine booster en hoe werkt dit?

Wat is een serotonine booster en hoe werkt dit?

We zitten allemaal wel eens niet lekker in ons vel. Soms komt dit doordat we een tekort aan serotonine hebben. Op zo’n moment kunnen we best wel een goede serotonine booster gebruiken. Je kunt je serotonine levels boosten door bijvoorbeeld meer te sporten, beter te eten, meer te slapen of de zon eens wat vaker op te zoeken. Maar je kunt tegenwoordig ook heel gemakkelijk een booster nemen in de vorm van serotonine pillen, oftewel een supplement.

Maar wat is zo’n booster supplement precies en hoe werkt het? Is een serotonine booster gevaarlijk en zijn er veel bijwerkingen? In dit artikel lees je er alles over en bespreken we onze serotonine booster ervaringen met je!

Wat zit er in een serotonine booster en hoe werkt het?

In een goede serotonine booster hoort veel vitamine B6 en een natuurlijke vorm van 5-HTP te zitten. Dit is iets waar je bij het bestuderen van het supplement dus goed op moet letten. In veel boosters zit namelijk een synthetische vorm van 5-HTP. De natuurlijke 5-HTP wordt uit de stof Griffonia gehaald. Deze stof zorgt ervoor dat er serotonine in jouw lijf wordt aangemaakt.

Een ander bestanddeel dat een supplement moet hebben, is L-Tryptofaan. Dit is een bouwstof voor het aanmaken van 5-HTP op de lange termijn en de toegevoegde vitamines helpen bij de omzetting van de stof. Zo heb je er op de lange termijn ook nog profijt van.

Door het nemen van een supplement met veel vitamine B6, 5-HTP en L-tryptofaan geef je het serotonine gehalte in jouw lichaam een goede boost op de korte én lange termijn. Dit zorgt er niet alleen voor dat je gemoedstoestand en humeur verbetert, maar het is ook goed voor het concentratievermogen, je geheugen en zorgt voor een goede geestelijke balans. Ook helpt de serotonine booster vermoeidheid te verminderen. Voor meer informatie over de stoffen in een serotonine booster, klik hier.

Serotonine pillen

Serotonine booster bijwerkingen

Een tekort aan serotonine zorgt voor veel neerslachtigheid en andere vervelende symptomen. Een teveel aan serotonine is echter ook niet goed. Dit kan namelijk het zogenaamde serotoninesyndroom veroorzaken en dat kan gevaarlijk zijn.
Het serotoninesyndroom kan ontstaan door gebruik van een supplement in combinatie met andere serotonine verhogende medicijnen zoals antidepressiva. Het syndroom is vaak moeilijk te herkennen en sommige symptomen worden vaak verkeerd geïnterpreteerd.
Mogelijke symptomen van het serotoninesyndroom:

  • samentrekking van spieren
  • versnelde hartslag en veel zweten en oververhitting
  • hoge koorts en rillen
  • verwardheid
  • verwijde pupillen
  • diarree
  • spierstijfheid

Slik je dus al andere medicijnen, neem dan eerst contact op met je huisarts voordat je een serotonine booster neemt.

Een natuurlijk supplement bevat alleen lichaamseigen en natuurlijke bestanddelen en zal normaalgesproken dus geen nare bijwerkingen geven die bijvoorbeeld een anti depressiva medicijn dat wel doet.

Deze supplementen zijn o.a. te koop bij deze online drogist.

Serotonine booster ervaringen

Serotonine booster ervaringenVeel mensen hebben positieve ervaringen na het gebruik van een serotonine booster. Vaak merk je binnen 1 week al verschil in je gemoedstoestand en zullen je depressieve klachten afnemen. Je zult een betere nachtrust ervaren en klachten zoals somberheid en stemmingswisselingen behoren tot het verleden.

Naast het nemen van een supplement om je serotonine levels op te krikken, kun je ook andere activiteiten ondernemen die je zullen helpen om je lekkerder in je vel te laten voelen. In een eerdere blog hebben wij al een aantal tips en tricks voor je verzameld. Deze lees je hier.

 

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant