Artikelen Autodidactisch een website maken

Autodidactisch een website maken

Relatief veel mensen die beginnen met het maken van een website, doen dit autodidactisch. Natuurlijk zijn er ook cursussen voor het maken van een website, maar als het echt op programmeren aankomt, dan moet je zelf de oplossingen bedenken. Niet alles kun je uit boekjes leren. Soms is het gewoon uitproberen. Neemt niet weg dat je met bijvoorbeeld een gerichte opleiding wel goed leert hoe het werkt en vanuit die basis kun je ook weer verder zelf dingen bedenken.

CMS of zelf programmeren

Je kiest eerst met welk CMS je een website wil maken of dat je de website helemaal zelf gaat programmeren. Je kunt ook een eigen CMS maken, maar dat is eerder werk voor gevorderden. Voor het begin is het heel fijn om te beginnen met WordPress. Is het echter het programmeren dat je aanspreekt? Dan kun je misschien kiezen voor kladblok. Immers kun je in kladblok code zetten, zonder dat er een opmaak is, zoals in het programma Word wel het geval is. Misschien is je eerste website dan niet de meest mooie en geavanceerde website, maar je leert zo wel beter hoe de basis van het programmeren in elkaar steekt.

Waar vind je je informatie?

Het internet is een geweldige bron voor informatie. Er zijn ook boeken, maar het nadeel daarvan is dat de informatie in de boeken, sneller verouderd is. Normaal gesproken kun je ook al op YouTube diverse tutorials vinden waarin dingen over het maken van een website wordt uitgelegd.

Opbouw van een website

Een website bestaat uit programmeertaal: html en php zijn bekende programmeertalen voor websites. Je hebt een indexpagina en de pagina’s van de website. Daarnaast is er een stylesheet: css. Deze is voor de opmaak. Hierin staat bijvoorbeeld dat de titels van de teksten op de pagina standaard groen zijn.

Hoe begin je?

Begin als je het echt leuk lijkt en je niet direct een super geavanceerde website wil. Anders kun je beter een professionele website laten maken.

Wat goed werkt? Je kijkt op het internet naar een YouTube filmpje, je vraagt een webdesigner om je op weg te helpen… Van alles is mogelijk. Doe het vooral op een manier die jou aanspreekt. Tip: wat je ook doet aan programmeren, werk vooral erg zorgvuldig. Het is goed om uit te proberen wat een aanpassing doet, maar onthoud goed wat je gedaan hebt of schrijf het op. Daarnaast moet je natuurlijk opletten dat je niet iets doet wat niet te herstellen valt. 

 

Zobegaafd redactie
De Zobegaafd.nl redactie is dag in dag uit bezig met het schrijven van nieuwe kwalitatieve en informatieve artikelen om de website verder te verrijken met nuttige informatie. Objectiviteit en kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van de redactie en zijn ook dagelijks bezig met het updaten van bestaande artikelen om op die manier de correctheid van de artikelen te waarborgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf op de hoogte

Bij het inschrijven kan je aangeven waar je interesses liggen, zodat je alleen relevante informatie opgestuurd krijgt! Schrijf je snel in en mis geen informatie meer. En vind je de nieuwsbrief niets? Onder elke email vind je een link waarmee je je binnen één klik weer kunt afmelden.

Ook interessant